Mednarodni kulinarični festival »Biser mora« na Braču je zasnovan kot kuharsko tekmovanje profesionalnih kuharjev, slaščičarjev, pizza mojstrov in turistično gostinskih šol (srednjih in višjih). Poleg tekmovanja, dogodek obsega mojstrske tečaje, kuharske šove, gastronomske razstave, enološke delavnice, predstavitve tuje in domače kulinarike, okrogle mize in zabavni program. Do sedaj se ga je udeležilo preko 1000 kuharjev iz 30 držav. Dogodek spremljajo domači in tuji časopisi in televizijske hiše, obišče pa ga več tisoč ljudi.
Tekmovanja so se udeležili tudi naši dijaki in v močni konkurenci (sodelovalo je okoli 30 ekip v posameznih kategorijah), dosegli:
- Patricija Oblak in Darko Boškan zlato medaljo v pripravi tri-hodnega menija,
- Aleksej Aljoša Niccolini je za piščančjo jed osvojil srebrno medaljo, v pripravi rižote pa zlato medaljo,
- Marjeta Mikelj je v postrežbi rdečega vina in pripravi tatarskega biftka osvojila zlato medaljo.
Vsem dijakom in mentorjema Simonu Malcu in Andreji Lavrič čestitamo za nastop in osvojene medalje.